logo

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 29, 2022

PJESA 5: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL – Koha për të rimenduar modelin

Nga Revista ARTSPER Ambientalistët po ushtrojnë më shumë presion për ndryshimin e tregut të artit kripto. Një shembull i kohëve të fundit lidhur me këtë është rasti i ArtStation, një markatë online për artistët dixhital. ArtStation anulloi planet e tij për lançimin e një platforme NFT-je brenda disa orësh pasi mori disa reagime të ashpra. […]

Read More

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL Art E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 28, 2022

PJESA 4: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL Kosto e makinerive energji-gëlltitëse

Nga Revista ARTSPER Problemi ekologjik i NFT-ve është tek konsumimi dhe jo tek prodhimi i tyre. Aktualisht, NFT-të operojnë nëpërmjet një sistemi sigurie kriptomonedhash si ‘Ethereum’ dhe ‘Bitcoin’ për të mbrojtur transaksionin. Sistemi funksionon nëpërmjet një serie fjalëkalimesh komplekse, si një gjueti thesari, duke e berë gjithnjë edhe më të vështirë hakerimin e rekordeve të […]

Read More

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 27, 2022

PJESA 3: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL – Një fatkeqësi ekologjike

Nga Revista ARTSPER Le të marrim për shembull, “Macen hapësinore”, një GIF NFT, të një maceje në një raketë e cila po shkon në Mars. Sipas faqes së internetit cryptoart.wtf, gjurmët e karbonit të “Maces Hapësinore” janë të barabarta me përdorimin e energjisë elektrike të një banori të Bashkimit Evropian (BE) për dy muaj. Themeluesi […]

Read More

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 26, 2022

PJESA 2: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL – Ana e mirë e NFT-ve – mundësitë e reja për krijimet artistike

Nga Revista ARTSPER Përse janë njerëzit kaq shumë të tërhequr nga mediumi i NFT-ve? Megjithëse, një fëmijë relativisht i ri në bllok, NFT-të e kanë shkundur tashmë botën e artit. Tërheqja që ato paraqesin mbështetet tek natyra e tyre rebele dhe kryengritëse lidhur me tregun tradicional të artit. Për më tepër, natyra e tyre fluturake […]

Read More

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 25, 2022

PJESA 3: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL – Pasojat ekologjike të NFT-ve (Imazhet Simbolike të Pakëmbyeshme)

Nga Revista ARTSPER  Gjithnjë edhe më shumë, forma NFT e artit kripto është përgjegjëse për miliona tonë emisione karbon dioksidi të cilat po nxehin planetin të gjeneruara nga kriptomonedhat. Në këtë artikull Artsper heton mbi të ashtuquajturën anë të errët të tregut të artit dixhital, duke hetuar pasojat ekologjike të NFT-ve. Kohët e fundit, NFT-të […]

Read More