logo

Art

ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL Art E ARDHMJA E ARTIT EDUKIM MBI ARTIN . August 28, 2022

PJESA 4: ANA E ERRËT E TREGUT TË ARTIT DIXHITAL Kosto e makinerive energji-gëlltitëse

Nga Revista ARTSPER Problemi ekologjik i NFT-ve është tek konsumimi dhe jo tek prodhimi i tyre. Aktualisht, NFT-të operojnë nëpërmjet një sistemi sigurie kriptomonedhash si ‘Ethereum’ dhe ‘Bitcoin’ për të mbrojtur transaksionin. Sistemi funksionon nëpërmjet një serie fjalëkalimesh komplekse, si një gjueti thesari, duke e berë gjithnjë edhe më të vështirë hakerimin e rekordeve të […]

Read More

Art EDUKIM MBI ARTIN JEFF KOONS & QENI I TIJ I NJOHUR PREJ TULLUMBACE . August 22, 2022

JEFF KOONS & QENI I TIJ I NJOHUR PREJ TULLUMBACE – Frymëzimi i Jeff Koons & Cili është mesazhi pas “Qenit Tullumbace”?

Nga REVISTA ARTPSER Frymëzimi i Jeff Koons Në thelb të frymëzimit dhe karrierës së Jeff Koons është ideja e reflektimit. Ai shpjegon se, ai ka qenë gjithmonë i magjepsur me dritën dhe se si ajo reflektohet në sipërfaqe. Ai deklaron gjithashtu se ai ka punuar gjithmonë me sipërfaqe të fryra dhe reflektuese. Sipas artistit, burimi […]

Read More